Salata de patrunjel

de Dulceatadetrandafiri in Salate, 22 Mar 2011 | 3935 vizualizari

 

In urma cu ceva timp am fost invitata la masa la un restaurant cu specific libanez. In principiu, sunt mai degraba reticenta cand vine vorba de cutumele gastronomice ale altor culturi iar cand m-am pus sa citesc meniul cu denumiri care mai de care mai straine si bizare, am zis ca voi ramane flamanda. Aveam sa aflu ca eram intr-o mare eroare!
Nu doar ca tot ce am comandat era atat de delicios ca-ti venea sa-ti mananci si degetele cu totul dar prezentarea mancarurilor, aromele si condimentele specifice, amabilitatea chelnerilor, au facut experienta asta greu egalabila! Sunt sigura ca au secretele lor bine pastrate si ca o replica a oricarei mancari nu poate avea acelasi gust cu originalul insa am incercat sa replic salata de patrunjel si Falafelul si pot spune, fara modestie, ca nu m-am facut de rusine cu ce a rezultat :) .

Despre Falafel, voi pomeni in curand, ti-am pregatit un pont!

 

INGREDIENTE

  • Pentru moment, pentru salata de patrunjel ai nevoie de:
  • 6 legaturi patrunjel
  • 3 rosii mari
  • 2-3 linguri grau
  • 3-4 catei de usturoi (atentie, nu capatani, ci catei)
  • 3 lingurite otet de vin (preferabil alb)
  • 3 lingurite de ulei din germeni de porumb (eu am folosit din cel de masline)
  • piper negru macinat
  • Cantitatile sunt pentru 2 portii.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de patrunjel:

Speli graul si il pui la fiert in apa suficienta, pentru jumatate de ora. Intre timp, toci marunt patrunjelul (dar pastreaza cateva frunze pentru decor), rosiile le tai cubulete si le scoti miezul cu samburi. Usturoiul se taie si el foarte marunt, il poti da prin mixerul de legume.

Cand s-a fiert graul, se lasa putin la scurs si uscat pe un servetel, apoi se piseaza si rezulta un fel de terci. Se pun toate ingredientele intr-un bol incapator si se amesteca impreuna cu uleiul, otetul si piperul.

Pentru decor, se poate pune pe frunze de salata verde si se orneaza cu doua-trei rosii cherry si cateva frunze de patrunjel intregi. Se serveste imediat, proaspata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole verde